KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Jumaat, 14 Januari 2011

Mourinho masih menaruh harapan
MADRID - Jurulatih Real Madrid, Jose Mourinho (gambar) tidak mahu terlalu memikirkan mengenai ketiadaan penyerangnya, Gonzalo Higuain yang terpaksa diketepikan ekoran masalah kecederaan.
Malah, Mourinho tidak sesekali mengharapkan sentuhan Higuain bagi meletakkan kembali Real di landasan sebenar dalam usaha mereka memburu trofi kejuaraan Liga Sepanyol musim ini.
Higuain dijangka berehat sekurang-kurangnya empat bulan sele- pas selamat menjalani pembedahan belakang badan kelmarin.
Bagi Mourinho yang baru dijulang sebagai Jurulatih Terbaik Dunia 2010, dia tidak berasakan keajaiban akan berlaku untuk menyaksikan Higuan pulih secepat yang mungkin.
"Dalam tempoh dua bulan, Higuain pasti akan kembali menjalani latihan semula dan pada dua bulan berikutnya, dia sudah boleh kembali beraksi, namun dia tidak akan cergas sepenuhnya.
"Itu adalah jangkaan saya sendiri. Saya langsung tidak menghitung hari terhadap proses pemu- lihan yang bakal dialaminya," jelas Mourinho.
Sekalipun tidak memberi apa- apa gambaran untuk membawa masuk muka baru pada musim perpindahan pemain yang dibuka ketika ini, namun Mourinho tetap mengingatkan kepada pihak pengurusan Real bahawa ia adalah perlu.
Begitupun beliau menegaskan, kelab gergasi Sepanyol itu tidak akan bersaing dengan kelab-kelab lain bagi mendapatkan khidmat pemain-pemain baru.
"Majoriti kelab-kelab hebat memiliki ramai rangkaian penyerang. Arsenal sahaja memiliki lebih dari- pada lima pemain yang beraksi di bahagian jentera serangan.
"AC Milan pula, memiliki (Zlatan Ibrahimovic), Robinho, Pato tetapi kami hanya ada (Karim) Benzema ketika ini. Namun, itulah hakikatnya