KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Rabu, 14 Julai 2010

Redknapp menjangkau perjanjian Tottenham

- 0


Berusia 63 tahun berpandukan Spurs untuk kemasan tempat keempatdalam musim penuhnya yang pertama di White Hart Lane - tertinggi kelab telah mencapai sejak Liga Perdana penubuhan.
Pengurus Spurs urus jual semasa ialah dijangka tamat tahun depantetapi mengandungi satu pilihan untuk satu dua tahun selanjutnya yangkelab mempunyai kini bersenam.
"Kelab gembira untuk mewartakannya itu kami pernah menghulurkankontrak pengurus Harry Redknapp sehingga 2013, " membaca satukenyataan mengenai laman web kelab.
"Mengganggu berpandukan sebelah ke tempat keempat dalam musimpenuhnya yang pertama dengan kelab, dengan prospek persaingan

Lelaki Inggeris mengambil alih di pengikut White Hart Lane tempohmalang Juande Ramos pada Oktober 2008, dengan tahap terendahpasukan meja mempunyai ditahan hanya dua mata dari lapan permainanperasmian mereka, sebelum membelok sekitar nasib kelab.
Redknapp telah mengisytiharkan kepentingannya dalam kerja Englandtetapi, dengan Fabio Capello baki dalam jawatan, Portsmouth bekas danbos West Ham mempunyai kini komited masa depannya kepada Tottenham.
"Saya kini komited kepada Spurs untuk tiga tahun berikutnya, dan sudah tentu saya adalah gembira dengan bahawa, " dia memberitahu ESPNSOCCERNET.


"Saya telah berubah fikiran saya dan saya rasa seolah-olah sayamempunyai satu baik beberapa tahun meninggalkanku dalam lagi."
Redknapp menyatakan umur Manchester United Alex Ferguson (68), RoyHodgson Liverpool (62) dan Fabio Capello England (64) sebagai satudemonstrasi bagaimana pengurusan pengalaman boleh jadi penting.
"Tiada dari mereka adalah anak muda lagi, mereka adalah daripadakumpulan seusia, dan ia benar ada yang tiada pengganti untukpengalaman dalam pengurusan, " katanya.
"Permainan sangat memerlukan kestabilan, dan lelaki berpengalamantahu kerja itu, dan untuk begitu banyak kini umur bukan

England bergantung pada RooneyWENGER mengkritik corak latihan yang dikendalikan Capello bagi menghadapi kempen Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan.


LONDON - Pengurus Arsenal, Arsene Wenger menegur pihak pengurusan skuad kebangsaan England agar berhenti mencari bakat-bakat baru yang menyerupai penyerang Manchester United, Wayne Rooney.

Wenger menganggap kejayaan sesebuah pasukan itu adalah bergantung pada kerjasama serta persefahaman antara satu sama lain.

Jelasnya lagi, jurulatih England, Fabio Capello tidak boleh menyandarkan hara- pan kepada seseorang pemain sahaja bagi mencipta kejayaan.

"Secara dasarnya, skil individu pemain England telah meningkat, cuma dari aspek berpasukan, ia tidak berkem- bang dengan baik.

"Dalam saingan seperti Piala Dunia, kunci utama kejayaan lebih banyak bergantung kepada kekuatan bahagian tengah kerana ia penting bagi melancarkan serangan.

"Hanya Jerman yang dilihat mampu menjaringkan gol dari segenap sudut kerana pemain-pemain mereka mampu mengawal bola dengan baik," jelas Wenger.

Sebelum ini, pemain-pemain England dilapor bosan dengan cara layanan serta sistem kejurulatihan yang diterapkan Capello sepanjang mengadakan kem lati- han pusat.

"Kita dapat lihat bagaimana sukarnya pemain dalam sesebuah pasukan kebangsaan itu duduk bersama.

"Saya memiliki pemain di kalangan pasukan kebangsaan yang berbeza dan mereka sendiri menganggap mereka sebagai satu pasukan.

"Namun, masalah yang dihadapi ketika ini adalah bagaimana caranya buat pemain-pemain ini ingin menjalani kehi- dupan dengan orang yang sama dalam tempoh 40 hari?

"Pemain-pemain hidup dalam dunia moden yang berteknologi tinggi kerana mereka mampu berhubung menerusi Internet mahupun telefon bimbit tetapi hakikatnya, mereka tidak bercakap antara satu sama lain," katanya.

Benitez puas hati portfolio baruBENITEZ (kiri) memberi arahan kepada anak-anak buahnya pada sesi latihan pertama skuad Inter di Milan semalam.

MILAN - Pengendali baru Inter Milan, Rafael Benitez ternyata gembira kerana dapat kembali menjalankan tugas sepenuhnya sebagai jurulatih.

Bekas pengurus Liverpool itu telah menandatangani kontrak selama dua tahun bersama Inter dengan tanggungjawabnya terhadap urusan pentadbiran kini berkurangan berbanding ketika beliau bersama skuadThe Reds.

Di Anfield, Benitez sering kali dilapor tidak sependapat dengan pemilik bersama kelab itu, George Gillett Jr. dan Tom Hicks.

"Di England saya adalah pengurus dan di sini saya menjadi jurulatih. Di sini kami memiliki pengarah sukan (Marco Branca) dan presiden (Massimo Moratti) yang mempunyai tanggungjawab mereka tersendiri.

"Mereka akan membuat kerja mereka dan saya hanya perlu fokus terhadap para pemain yang kami miliki ketika ini.

"Saya berasa gembira dapat berada di sini dengan sebuah pasukan yang memiliki pemain-pemain berkualiti serta mempunyai mental yang kuat. Saya yakin kami akan dapat melakukan yang terbaik," kata Benitez.

Beliau telah dilantik sebagai pengurus Liverpool pada 2004 dan membawa pasukan itu muncul juara Liga Juara-Juara pada 2005 dan trofi Piala FA setahun kemudian.

Namun, beliau tetap gagal membawa Liverpool meraih kejuaraan Liga Perdana England buat pertama kali sejak kali terakhir memenanginya pada 1990.

Bagi tugasan barunya bersama Inter, Benitez menggalas harapan yang tinggi untuk mengu- langi kejayaan muncul juara Liga Juara-Juara, Serie A dan Piala Itali yang dicapai Jose Mourinho sebelum beliau berhijrah ke Real Madrid musim ini.

"Kami masih memiliki mentaliti yang sama seperti musim lalu dan kami mahu terus bersama memburu kemenangan bermula dari hari pertama.

"Saya telah bercakap dengan kapten Inter iaitu Javier Zanetti, Samuel Eto'o dan Diego Milito. Mereka semua mahukan kejayaan. Malah Wesley Sniej- der juga mahu menang lebih banyak trofi.

"Semua pemain memiliki mentaliti sebegini dan saya mahu mereka mengekalkannya untuk musim baru nanti," jelas Benitez.