KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Jumaat, 20 Ogos 2010

Giggs paling rapat dengan FergusonGIGGS antara pemain veteran United ketika ini.


LONDON - Ryan Giggs menjadi salah seorang pemain paling rapat dengan Alex Fer- guson di Old Trafford.

Begitupun, dia mengambil masa 10 tahun untuk melakukan yang terbaik bagi menge- lak dirinya daripada dimarahi pengurus Manchester United itu.

Giggs mengakui hubungannya dengan Ferguson telah banyak berubah sejak dua dekad yang lalu.

Pemain veteran Wales itu mendedahkan: "Hubungan saya dengannya (Ferguson) sangat berbeza.

"Ketika kali pertama berjumpa dengannya, saya berusia 13 tahun. Selama 10 tahun berikutnya saya cuba mengelak daripada menimbulkan kemarahannya.

"Situasi itu hanya akan terjadi jika kamu gagal bermain dengan baik.

"Tetapi sekarang, dia akan meminta nasi- hat daripada kamu lebih banyak berbanding semasa kamu muda dahulu.

"Kamu telah melalui pengalaman dan suasana dalam bilik persali- nan setiap hari."

Giggs telah memulakan penampilan musim ke-21 bersama United dan mengekalkan rekod jaringan dalam setiap musim terse- but menerusi gol ketiga ketika United mengalahkan Newcastle 3-0, Isnin lepas.

Dia juga semakin dahagakan kejayaan dan sedar pengurusnya juga begitu biarpun pada usia 68 tahun.

Giggs menambah: "Jangan ingat keingi- nan dan perasaan mencipta lebih banyak kejayaan telah hilang dalam diri dia (Fergu- son).

"Dia masih laparkan kejayaan dan juga membenci kekalahan

Hodgson setuju jual Mascherano

LONDON - Pengurus Liverpool, Roy Hodgson akhirnya membuat keputu- san untuk melepaskan Javier Mascherano (gambar). Bagaimanapun, Hodgson hanya akan menjual Mascherano dalam masa dua tahun lagi.

Mascherano dilapor mahu mening- galkan Anfield selepas keluarganya gagal menyesuaikan diri di England, ditambah pula dengan hasrat bekas pengurus Liverpool, Rafael Benitez untuk membawanya ke Inter Milan.

Begitupun, kelab gergasi Itali itu enggan memenuhi harga £30 juta (RM146 juta) yang diletakkan ke atas Mascherano, sekali gus menyaksikan dia akan terus kekal di Anfield seku- rang-kurangnya se- hingga Januari tahun depan.

Hodgson pula menjelaskan, dia lebih cenderung untuk mengekalkan Mascherano sehingga kontraknya berakhir sehingga 2012.

"Saya lebih gembira jika dia dapat terus kekal di sini selama dua tahun. Selepas itu, jika dia mahu pergi, jadi pergilah.

"Lagi bagus jika dia bersetuju dengan kontrak baru. Semuanya telah tersedia di atas meja dan tiada siapa memberi tekanan kepadanya.

"Saya sangat gembira dia terus bersama kami kerana pada situasi ini, jika ada tawaran daripada kelab lain ke atasnya, kami belum bersedia melepaskan dia pergi.

"Masih belum ada tawaran ke atasnya. Jika ada pun kami mahu harganya setimpal dengan nilai sebenarnya. Javier juga setuju dengan perkara ini, dia sedar kelab ini tidak akan membiarkan dia pergi begitu sahaja," jelas- nya.

Hodgson juga berkata, beliau kini sedang meman- tau perkembangan penyerang PSV Eindhoven

Bremen tetap gah tanpa kelibat Ozi

l

PARA pemain Bremen meraikan kejayaan mereka menewaskan Sampdoria 3-1 pada aksi pertama playoff Liga Juara-Juara awal pagi semalam.


BREMEN - Meskipun beraksi tanpa Mesut Ozil, Werder Bremen masih mampu menewaskan Sampdoria 3-1 pada aksi pertama playoffLiga Juara-Juara awal pagi semalam.

Kelab Jerman itu belum pernah tewas dengan mana- mana kelab Itali di laman sendiri dan anak-anak buah Thomas Schaaf berjaya mempertahankan rekod tersebut.

Kemenangan itu memberikan mereka bekalan selesa untuk aksi di tempat lawan pada awal pagi Rabu depan.

Tiga gol Bremen yang dijaringkan Clemens Fritz, Torsten Frings dan Claudio Pizzaro hadir hanya selepas 24 jam mereka kehilangan perancang tengah, Ozil yang berhijrah ke Real Madrid.

Begitupun, jaringan lewat Giampaolo Pazzini membolehkan Sampdoria memperoleh satu gol di tempat lawan.

Bremen bagaimanapun dianggap sebagai pilihan untuk mara ke saingan peringkat kumpulan bagi menyertai dua lagi kelab Jerman yang telah layak secara automatik iaitu Bayern Munich dan Schalke 04.

"Saya yakin kami akan dapat menjaringkan gol pada aksi kedua di Genoa nanti tetapi sesuatu yang rugi apabila kami melepaskan satu gol pada lewat permainan.

"Walaupun kami bermula sukar, kami dapat mempertingkatkan permainan selepas rehat dan berjaya menghasilkan tiga gol penting," kata Pengarah Sukan Bremen