KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Rabu, 13 Oktober 2010

Rentak Samba semakin kemasALVES dijulang Robinho selepas meledak gol pembukaan Brazil ketika menentang Ukraine pada aksi persahabatan kelmarin. Brazil menang 2-0.


DERBY - Daniel Alves dan Alexandre Pato masing-masing meledak satu gol bagi membantu kemenangan 2-0 Brazil ke atas Ukraine pada aksi persahabatan kelmarin.

Pada aksi yang berlangsung di Pride Park itu, Alves yang merupakan tonggak pertahanan Barcelona membuka tirai jaringan Brazil pada minit ke-25.

Sebaik babak kedua bersambung, Pato melengkapkan hari gemilang buat juara dunia lima kali itu apabila menjaringkan gol kedua pada minit ke-64.

Jurulatih Brazil, Mano Menezes merupakan individu paling gembira dengan kemenangan tersebut apabila dia berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah sejak me- ngambil alih tugas daripada Dunga yang telah dipecat Julai lalu.

"Pada awalnya, saya menjangkakan perlawanan tersebut tidak mudah buat kami, namun saya berpuas hati dengan persembahan yang dipamerkan oleh semua pe- main.

"Pasukan ini telah mempamerkan peningkatan yang begitu baik sekali dan ia merupakan satu perkemba- ngan positif.

"Namun, kami masih memerlukan lebih banyak perlawanan seperti ini yang mana kami beraksi menentang sebuah pasukan yang menerapkan corak permainan berbeza-beza," jelas Menezes.

Sejak mula mengambil alih tugas selaku jurulatih, Menezes berdepan tugas sukar apabila beliau perlu me- ngembalikan semula kegemilangan Brazil yang tersingkir pada peringkat suku akhir Piala Dunia 2010.

Disebabkan itu, Menezes meletakkan sasaran dengan menjuarai kempen Piala Dunia 2014 yang menyaksikan Brazil akan menjadi tuan rumah.

Selain itu, percaturannya membariskan pemain-pemain muda dalam skuad Samba kali ini adalah sebagai persiapan menjelang temasya Sukan Olimpik 2012 di London.

"Sasaran untuk masa terdekat ini adalah menyedia- kan skuad yang mantap bagi menghadapi Sukan Olimpik. Sebab itu, saya membariskan ramai pemain-pemain muda.

"Ia sekali gus dapat memberikan mereka pendedahan yang secukupnya sebelum turun beraksi pada saingan kelayakan Sukan Olimpik nanti

Salam Takziah Kepada Keluarga Arwah

Salam takziah kepada penyokong Kelantan bernama Che Kurma 39 tahun dari Kampung Telong Bachok.yang meninggal dunia akibat sesak nafas. Kami berkongsi kedukaan ini bersama seluruh rakyat Kelantan. Bersama kita doakan semoga roh Allahyarham ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Bersama sedekahkan Al-Fatihah.Amin. Bagi 1 lagi kematian kami menunggu pengesahan.

Masih Bebal Dan Disengajakan

Ayat diatas saja yang mampu menggambarkan kebebalan pengurusan stadium Selangor yang masih menyusun kedudukan penyokong Kelantan dalam keadaan yang sengaja membangkit kemarahan segelintir penyokong Kelantan. Nasiblah ramai yang memilih untuk menyaksikan perlawanan ini sambil berdiri sekiranya duduk pasti tidak mencukupi ruang tempat duduk disediakan untuk penyokong Kelantan. Klik untuk lihat mangsa yang meninggal.

Seperti sedia maklum susunan penyokong Kelantan diberi serong ke belakang gol sedangkan ruang untuk Selangor banyak yang kosong. Keadaan telah sedikit sebanyak menimbulkan kemarahan penyokong Kelantan yang mula melolos masuk bahagian bersebelahan kawasan media. Mungkin Tiada Laporan Media dan Polis yang disahkan hari ini tetapi ini Buktinya:


Berlaku diluar stadium:

Berlaku Didalam Stadium:


Tindakan polis yang terlalu berlembut menangani serangan hendap dengan batu-bata penyokong Selangor kepada penyokong Kelantan juga amat dikesali kerana ramai penyokong Kelantan percaya sekiranya berlaku serangan seperti gambar diatas oleh penyokong Kelantan sudah pasti ramai yang ditangkap atau dibelasah dengan belatan. Itulah tindakan yang sentiasa dikenakan kepada Kelantan. Petugas media terlalu cepat mensensasikan berita penyokong Kelantan tetapi menutup sebelah mata sekiranya sesuatu perkara dimulakan penyokong Selangor. Walhal mereka dapat melihat dengan jelas rempuhan penyokong Selangor yang mengamuk merempuh anggota rela untuk menyerang penyokong Kelantan yang sememangnya dihadang oleh pagar. Lihat gambar diatas.

Apakah begitu hina dan jijik penyokong Kelantan yang sentiasa diburukkan walaupun 1 kematian telah berlaku akibat dipukul ganas penyokong Selangor. Keganasan penyokong Kelantan tidak pernah melibatkan kematian tetapi hal ini berlaku di kalangan penyokong Selangor. Mengapa media boleh menutup kes keganasan penyokong seperti ini? Adakah kerana kematian ini berlaku pada penyokong Kelantan?. Lihat 2 gambar diatas.

Perkara ini dibangkitkan bukan untuk memanaskan suasana dan perasaan penyokong tetapi kami penyokong Kelantan mengharap satu laporan dan hukuman yang adil oleh semua pihak. Kes kematian ini dianggap serius dan lebih menyayat hati ianya dipandang sepi oleh media dan pihak berkuasa. Kami juga menyokong segala tindakan polis kepada penyokong kami yang ganas tetapi biarlah adil.

FAM perlu memandang serius perkara ini dan tidak hanya mengenakan hukuman yang berat sebelah sahaja. KAFA sentiasa mengutuk sebarang kesalahan yang melanggar undang-undang. Terima kasih diatas sokongan tidak berbelah bahagi penyokong The Red Warriors. Jumpa di Kota Bharu, kita akan pastikan separuh akhir milik kita. InsyaAllah

Kami juga berharap ada pihak yang menyaksikan kejadian ini menghubungi kami di info@theredwarriors.com atau terus membuat laporan polis bagi pihak si mati. Al-fatihah pada arwah.

Sokong Bia Bijok , Napok Bijok , Betindok Bijok , Main Bijok , Bijok Sokmo...... Gomo Kelate Gomo