KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Isnin, 18 Oktober 2010

Norhafiz antara tujuh dipanggil
TUJUH pemain dipanggil semula menyertai latihan skuad bola sepak kebangsaan yang sedang dalam persiapan menghadapi Sukan Asia 2010 di Guangzhou, China bulan depan. Mereka antara 30 pemain yang akan memulakan sesi latihan di bawah kendalian jurulatih, K. Rajago- bal hari ini.

Pemain-pemain terbabit terdiri daripada pemain KL Plus, Norhafiz Zamani Misbah, Amirul- hadi Zainal (Selangor), Ashaari Shamsuddin (Terengganu), Farizal Marlias (Perlis), Khyril Muhymeen Zamri (Kedah), S. Chanturu (Kelan- tan) dan Faizal Muhammad (Hari- mau Muda A).

Namun, hanya 20 daripada 30 pelatih yang disenarai oleh Rajago- bal itu akan memulakan sesi latihan di Wisma FAM, Kelana Jaya pada hari ini.

Manakala baki 10 pelatih iaitu lima pemain Kedah, tiga pemain Kelantan dan dua pemain Negeri Sembilan hanya akan menyertai kem sejurus pasukan mereka tersingkir daripada saingan Piala Malaysia.

Skuad bola sepak kebangsaan akan berlepas ke Guangzhou pada 5 November depan untuk menghadapi tiga perlawanan peringkat Kumpulan A bertemu Kyrgyzstan (8 November), Jepun (10 November) dan China (13 November).

Andai berjaya muncul dua pasukan teratas Kumpulan A itu atau menjadi empat pasukan di tempat ketiga terbaik dari kalangan enam kumpulan, Malaysia akan layak ke pusingan kedua yang akan berlangsung pada 15 dan 16 November.

Aksi suku akhir dijadualkan pada 19 November, separuh akhir (23 November) dan final (25 November).

Bagaimanapun, senarai akhir 20 pemain ke Guangzhou itu akan diumumkan Rajagobal beberapa hari sebelum mereka berlepas ke sana dengan hanya tiga pemain melebihi usia 23 tahun boleh diserapkan dalam pasukan.

"Saya panggil 30 pemain ini untuk melihat prestasi mereka. Hanya tiga pemain lebih umur akan ke Sukan Asia,

Tiada ulasan: