KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Rabu, 5 Januari 2011

Arsenal miliki kelebihan


ROBERTO MANCINI perlu mencari formula terbaik untuk menjinakkan Arsenal yang memiliki barisan terkuat apabila mereka bertemu di Stadium Emirates esok.


LONDON - Arsene Wenger percaya kemena- ngan ke atas pasukan Manchester City awal pagi esok mampu mengembalikan semula Ar- senal ke landasan yang betul bagi menamat- kan kemarau kejuaraan Liga Perdana England selama lima tahun sebelum ini.
Menurut Wenger, beliau mula yakin pemainnya berada di landasan yang betul bagi menamatkan kemarau kejuaraan selepas kemenangan ke atas pasukan yang beraksi di bawah prestasi sebenar, Chelsea pada Krismas lalu.
Malah, kemenangan ke atas City yang ketika ini di tangga kedua liga katanya, bukan sekadar berupaya memintas skuad kendalian Roberto Mancini itu, sebaliknya turut memastikan harapan The Gunners untuk menjulang trofi pada musim ini bukan- lah sesuatu yang mustahil.
"Sebaik menewaskan Chelsea, moral pemain dilihat amat tinggi kerana berjaya mengatasi tekanan dalam perlawanan tersebut, namun kami sedikit kecewa kerana tercicir mata penuh ketika menentang Wigan.
"Mujur kami kembali bangkit dan ia jelas ditunjukkan ketika menewaskan Birmingham, Sabtu lalu.
"Semua pasti dapat merasai betapa yakin- nya kami sekarang, dan itu yang menjadi- kan persaingan menguasai takhta liga bertambah menarik.
"Apa yang jelas, kami memulakan saingan di awal musim dengan perasan kurang cemas, selain lebih memiliki karakter mene- ruskan penguasaan permainan," katanya.
Malah kata Wenger, beliau sendiri belum pernah melihat lima pasukan bersaing sesama sendiri bagi merebut kejuaraan pada musim ini, yang mana Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea dan Tottenham Hotspurs dilihat berpeluang cerah menjulang trofi.
"Saya sendiri sudah tidak ingat bila kali terakhir lima pasukan mempunyai peluang (menjulang piala), minggu lepas Alex Fergu- son (pengurus United kata ada tiga pasukan, kali ini ada lima.
"Saya sendiri pernah kata, sememangnya lima pasukan berpotensi sejak awal lagi,

Tiada ulasan: