KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Sabtu, 28 Ogos 2010

Chelsea semakin membara


LONDON - Bunyinya agak signifikan tetapi pengurus Chelsea, Carlo Ancelotti mula menganggap aksi pembukaan saingan Liga Perdana England mampu untuk menentukan siapakah layak bergelar juara musim ini.

Jika andaian yang dibuat pengurus kelahiran Itali itu tepat, ini bermakna Chelsea dilihat sebagai calon yang paling sesuai untuk bergelar juara, sekali gus mempertahankan kejuaraan yang dimenangi mereka musim lalu.

Dalam dua perlawanan awal terdahulu, anak-anak buah Ancelotti ternyata berada pada kelas tersendiri apabila mencatatkan kemenangan besar 6-0 ke atas West Bromwich Albion dan Wigan Athletic.

Keputusan itu sekali gus seperti amaran awal kepada Stoke City agar lebih berwaspada apabila mereka berkunjung ke Stamford Bridge malam ini.

"Tidak ada mana-mana pasukan di Eropah ketika ini yang lebih baik berbanding Chelsea. Matlamat utama kami adalah untuk muncul juara saingan Liga Juara-Juara.

"Ia merupakan satu pengalaman yang tidak mampu untuk digambarkan apabila kami bergelar juara liga musim lalu dan kini saya mahu ia terus berada dalam dakapan kami.

"Apabila kamu beraksi bersama kelab seperti Chelsea, merangkul kejuaraan adalah perkara paling utama.

"Saya juga mahu kejuaraan tersebut setiap musim dan saya hanya mahu untuk terus kekal di atas tanpa memikirkan kedudukan tempat kedua," jelas perancang Chelsea, Florent Malouda.

Sementara itu, pengurus Stoke, Tony Pulis tidak gentar dengan reputasi Chelsea ketika ini, sebaliknya dia yakin anak-anak buahnya mampu beraksi cemerlang di gelanggang lawan.

"Kami sedar dengan kehebatan Chelsea musim ini, lebih-lebih lagi mereka mencatatkan kemenangan besara dalam dua perlawanan sebelum ini.

"Tetapi kami akan beraksi di Stamford Bridge dengan semangat juang yang tinggi.

"Walaupun peluang untuk mencipta kemenangan agak tipis tetapi kami mahu sekurang-kurangnya membawa satu mata,

Tiada ulasan: