KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Ahad, 29 Ogos 2010

Inter tak sedia jumpa Atletico


KAPTEN Atletico, Simao (tengah) menjulang Piala Super Eropah selepas kejayaan membenam Inter Milan di Monaco awal pagi semalam. Atletico menang 2-0.


MONACO - Jurulatih Inter Milan, Rafael Benitez menyalahkan anak-anak buahnya ekoran kekalahan pada aksi Piala Super Eropah awal pagi semalam.

Pada aksi yang berlangsung di Stadium Louis II, Inter yang tampil sebagai juara kempen Liga Juara-Juara, terpaksa akur dengan kehebatan juara Liga Europa, Atletico Madrid apabila tewas 0-2.

Bagi Benitez, punca kekalahan skuad kendaliannya itu adalah disebabkan kurang persiapan selain masalah tahap kecergasan pemain yang masih belum memuaskan.

"Ia adalah suatu yang sukar untuk diterima. Kami bermula dengan begitu baik sekali, namun gagal untuk mengawal situasi dalam perlawanan.

"Persembahan yang dipamerkan Atletico pada perlawanan tersebut jelas membuktikan yang mereka telah melakukan persiapan yang cukup rapi berbanding kami.

"Kami tidak mempunyai banyak masa untuk menjalani latihan bersama disebabkan ramai pemain-pemain yang beraksi pada Piala Dunia 2010 yang lalu lewat untuk menyertai kami semula.

"Selepas Piala Dunia dan kemudian berlangsungnya dua perlawanan persahabatan antarabangsa pada awal musim sememangnya suatu yang tidak baik untuk persiapan pasukan. Saya mahu melakukan perubahan tetapi ia akan mengambil masa," jelas Benitez.

Ketika diajukan soalan berhubung percaturannya yang dianggap tidak menjadi dan sebagai punca kekalahan Inter, Benitez menjawab: "Tidak sama sekali.

"Ini kerana, corak permainan yang saya terapkan tidak ubah seperti yang digunakan oleh (Jose) Mourinho ketika membimbing Inter musim lalu," katanya.

Tambah Benitez, masih terlalu awal untuk membuat penilaian terhadap apa yang telah dilakukannya setakat ini bersama Inter.

"Kami mahu melangkah lebih jauh, namun ketika ini segala-galanya masih terlalu awal dan kami memerlukan masa bagi merealisasikan apa yang diimpikan," kata Benitez.

Pada aksi awal pagi semalam itu, dua gol Atletico dijaringkan oleh Jose Antonio Reyes pada minit ke-62 dan Sergio Aguero (83)

Tiada ulasan: