KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Rabu, 27 Oktober 2010

Arsenal makin membara


FABREGAS berazam membantu Arsenal meneruskan rentak kemenangan, sekali gus merampas takhta selaku pendahulu liga daripada Chelsea.


LONDON – Kapten Arsenal, Cesc Fabregas menganggap kemenangan 3-0 ke atas Manchester City dalam saingan Liga Perdana England Ahad lalu tidak berguna andai mereka gagal merapatkan jurang mata dengan pendahulu, Chelsea.
Skuad kendalian Arsene Wenger itu kini melonjak ke tangga kedua liga biarpun terpaksa berkongsi 17 mata dengan Manchester United yang menghuni tangga ketiga.
Justeru, Fabregas mahu rakan-rakan sepasukannya meneruskan rentak kecemerlangan tersebut sambil mengintai peluang bagi merampas kedudukan selaku pendahulu daripada Chelsea.
“Kemenangan ke atas City baru satu perlawanan dan masih banyak lagi perlawanan yang perlu diharungi.
“Masa untuk mengatakan sama ada kami bertambah matang atau lebih baik daripada sebelum ini hanya boleh dibincangkan pada penghujung musim nanti.
“Dalam bola sepak, kamu akan tahu apa yang bakal orang ramai perkatakan jika kamu menang dan begitu juga sebaliknya.
“Apa yang lebih penting, kamu perlu terus fokus terhadap apa yang kamu lakukan baik semasa latihan mahupun dalam perlawanan. Berjuanglah atas nama pasukan,” jelas Fabregas.
Sementara itu, penjaga gol Arsenal, Lukasz Fabian- ski berkata, kemenangan ke atas City membuktikan The Gunners masih berbisa.
Sebelum ini, Arsenal dilabel sebagai budak belasa- han apabila bertemu pasukan hebat seperti Manches- ter United mahupun Chelsea.
Namun, Fabianski percaya mereka telah menunjuk- kan potensi sebenar dengan meledak tiga gol pada pertemuan di Eastlands Ahad lalu, sekali gus melon- jak ke tangga kedua liga.
“Saya masih ada keyakinan yang tinggi dalam pasukan ini tetapi apa yang penting ialah keupayaan kami untuk memenangi perlawanan penting seperti ini,” kata Fabianski.
“Ia kemenangan penting bagi kami kerana sebelum ini kami berada di belakang City dalam liga. Sekarang kami di tempat kedua dan mengekori pendahulu, Chelsea

Tiada ulasan: