KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Jumaat, 31 Disember 2010

'Terpulang kepada coach'


SAFIQ disambut dengan meriah oleh para penyokong Malaysia sejurus tiba di KLIA, Sepang semalam.


KAPTEN skuad kebangsaan pada Piala Suzuki AFF 2010, Safiq Rahim menyerahkan sepenuhnya kepada jurulatih K. Rajagobal sama ada mahu dia terus kekal menggalas tugas tersebut, lapor WAN FAKHRUL BAKAR.
Biarpun baru memakai lilitan lengan selaku ketua pasukan pada Sukan Asia 2010 di Guangzhou, China bulan lalu, Safiq, 23, telah mencipta sejarah tersendiri.
Namun, timbul persoalan sama ada Rajagobal akan terus memberikan peranan tersebut kepada Safiq atau memulangkan semula lilitan lengan kepada Aidil Zafuan Radzak atau Norhafiz Zamani Misbah.
Aidil, 23, sebelum ini merupakan pemain yang sering diberi peranan kapten jika Zamani, 29, tidak dipanggil Rajagobal.
Kecederaan panjang kedua- dua pemain pertahanan tengah itu telah membuka ruang buat Safiq bergelar kapten baru di samping Norshahrul Idlan Talaha sebagai penolong kapten.
"Kekal sebagai kapten atau tidak, itu saya tak boleh nak komen. Keputusan itu terletak di tangancoach (jurulatih).
"Saya bersedia jika dikekalkan sebagai kapten kerana memiliki pengalaman pada Sukan Asia 2010 dan Piala Suzuki AFF.
"Tetapi apa yang lebih penting adalah kerjasama sepasukan oleh semua pemain dalam skuad ini," katanya ketika ditemui Kosmo! semalam.
Dalam pada itu, tiada istilah rehat buat Safiq dan lima lagi pe- main kebangsaan iaitu Safee Sali, Amri Yahyah, Asraruddin Putra Omar, Amirulhadi Zainal dan Razman Roslan.
Mereka akan terbang pula ke Perth, Australia esok untuk lati- han pramusim skuad Liga Super Selangor selama sembilan hari sebelum Liga Malaysia 2011 bermula 29 Januari depan.

Tiada ulasan: