KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Rabu, 1 Disember 2010

United hampir pasti ikat Neuer


NEUER (kiri) terus mendapat perhatian kelab gergasi England, Manchester United.


LONDON - Peluang Manchester United untuk mendapatkan khidmat penjaga gol utama kelab Jerman, Schalke 04, Manuel Neuer kini kembali cerah.
Ia ekoran konflik dalaman yang melanda Bayern Munich yang sebelum ini turut menyatakan hasrat menandatangani kontrak dengan penjaga gol muda Jerman itu.
Ketika ini, United dan Bayern bersaing hebat bagi membawa masuk Neuer bersama kelab-kelab masing-masing.
Bagaimanapun, skuad The Red Devils dilihat mempunyai peluang yang lebih cerah setelah Bayern kini bergelut dengan beberapa konflik dalaman termasuklah prestasi tidak menentu yang dipamerkan mereka dalam saingan Liga Jerman.
Tatkala Presiden Bayern, Uli Hoeness serta Pengerusi, Karl-Heinz Rummenigge berhasrat untuk membawa masuk Neuer ke Allianz Arena, lain pula cerita dengan jurulatih kelab tersebut, Louis van Gaal.
Ini kerana, van Gaal masih mempertaruhkan kepercayaan kepada penjaga gol muda yang dimilikinya ketika ini, Thomas Kraft.
Disebabkan itu, ia memberi ruang buat pengurus United, Alex Ferguson untuk terus mengemukakan tawaran kepada Neuer.
Keputusan yang dibuat Ferguson dilihat sebagai salah satu langkah persediaan bagi menggantikan penjaga gol veteran The Red Devils, Edwin van der Saar yang dijangka bakal bersara tidak lama lagi.
Neuer yang masih lagi mempunyai kontrak bersama Schalke 04 sehingga 2012 dianggarkan bernilai £16 juta (RM 78.4315 juta).

Tiada ulasan: