KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Isnin, 10 Januari 2011

Arsenal masih ada peluang


WENGER sugul ketika pasukannya seri 1-1 dengan Leeds, kelmarin.


LONDON - Pengurus Arsenal, Arsene Wenger masih berkeyakinan bahawa skuad bimbingannya itu mampu menangani segala tekanan dalam usaha menamatkan kemarau kejuaraan selama lima tahun.
Arsenal gagal meraih sebarang gelaran selepas menjuarai Piala FA 2005 bakal berkunjung ke Ipswich pada awal pagi Khamis ini untuk separuh akhir pertama Piala Liga setelah mereka hampir tewas kepada Leeds pada pusingan ketiga Piala FA malam kelmarin.
Pada perlawanan tersebut, Arsenal ketinggalan 0-1 menerusi sepakan penalti Robert Snodgrass pada minit ke-54 sebelum berjaya menyamakan kedudukan di minit terakhir hasil sepakan penalti Cesc Fabregas bagi menempah pertembungan ulangan di Elland Road.
"Kegagalan kami menjulang piala dalam tempoh yang agak lama tidak akan memberi kesan menjelang aksi bertemu Ipswich ini.
"Apa yang akan lebih memberi kesan ialah kami kini hanya tinggal dua perlawanan saja lagi sebelum melangkah ke final.
"Keputusan seri 1-1 dengan Leeds ini memberi amaran yang cukup berguna kepada kami. Sebelum perlawanan lagi kami sudah mengetahui bahawa Leeds berjaya menundukkan Manchester United musim lalu serta mengikat Tottenham.
"Leeds mempunyai keyakinan diri untuk beraksi selepas kejayaan itu dan mereka tampil secara agresif kali ini," kata Wenger.
Sementara itu, Fabregas melahirkan kekecewaan terhadap persembahan pasukannya.
"Kini kami perlu beraksi sekali lagi dalam perlawanan ulangan," ujar Fabregas.

Tiada ulasan: