KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Rabu, 16 Mac 2011

Torres pasang tekadTORRES masih gagal menjaringkan sebarang gol sepanjang lima perlawanan bersama Chelsea.


LONDON - Hanya persembahan buruk mampu menyebabkan Chelsea tunduk kepada FC Copenhagen pada aksi kedua pusingan kedua Liga Juara-Juara di Stamford Birdge awal pagi esok.
Namun, tumpuan pastinya lebih terarah sama ada penyerang baru Chelsea, Fernando Torres mampu menamatkan kemarau jaringannya bersama kelab London itu.
Torres yang juga penyerang kebangsaan Sepanyol gagal menjaringkan sebarang gol sepanjang lima perlawanan sejak dia berhijrah dari Liverpool lebih sebulan lalu.
Malah dia turut dibayangi kelibat Nicolas Anelka yang telah meledak dua gol ketika membantu Chelsea menewaskan Copenhagen 2-0 pada aksi pertama di tempat lawan.
"Saya cukup yakin bahawa gol yang dicari itu akan menjelma juga kerana saya tahu kemarau gol pasti mampu ditamatkan apabila tiba waktunya," kata Torres.
Pengurus Chelsea, Carlo Ance- lotti dijangka terus memberi keper- cayaan kepada gandingan Anelka dan Torres sambil Didier Drogba bakal dimasukkan dari bangku simpanan.
Ini kerana gandingan Torres dan Drogba ketika Chelsea menewaskan Blackpool 3-1 minggu lalu gagal menyerlah apabila dua gol yang dija- ringkan Frank Lampard manakala satu lagi menerusi pemain pertaha- nan, John Terry.
"Chelsea hampir saja menjuarai Liga Juara- Juara tetapi tewas menerusi penentuan sepakan penalti kepada Manchester United pada 2008. Saya dapat bayangkan rasa kecewa para pemain kelab ini.
"Sama seperti individu lain di kelab ini, saya cuba berikan yang terbaik untuk Chelsea meraih kejuaraan berganda musim ini. Itu adalah impian kami semua," jelas Torres.
Sementara itu, pemain Copenhagen, Jesper Gronkjaer yakin kelab Denmark itu mampu mencipta keju- tan meskipun Chelsea hanya tewas sekali dalam 25 aksi Liga Juara-Juara di Stamford Bridge.
"Kami perlu yakin dengan diri sendiri. Memang kami hadir ke London ini untuk memburu kemenangan.
"Jika kami dapat menjaringkan gol pendahuluan, apa pun boleh berlaku," kata Gronkjaer yang pernah beraksi bersama Chelsea

Tiada ulasan: