KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Selasa, 26 Oktober 2010

"Kini Fokus Pada Piala Malaysia" B. Sathianathan

Perkataan yang terpacul dari mulut ketua jurulatih ini akan dijadikan azimat buat semua barisan pemain dalam menghadapi saingan terakhir pada tahun ini. Tiada lagi isu B. Sathianathan di tempat duduk penyokong sabtu nanti. Keputusan FAM menangguhkan penggantungan B. Sathianathan amat dihargai dan disambut baik oleh seluruh peminat bolasepak Kelantan supaya aura yang dimiliki beliau dapat diturunkan sepenuhnya pada pertempuran ini nanti

Ramai penyokong mengandaikan penangguhan kes ini sebagai meredakan kemarahan penyokong Kelantan yang kini mula marah dengan kenaikan melampau harga tiket perlawanan akhir, sekaligus menjadikan harga tiket ini paling mahal sejak TM Piala Malaysia diperkenalkan. Namun melihat reaksi para penyokong melalui laman-laman sosial, rata-rata mengutuk kenaikan harga tiket tetapi kenaikan ini bukan alasan untuk mereka tidak ke stadium sabtu ini.
Perlawanan akhir ini merupakan perlawanan idaman seluruh penyokong Kelantan yang sentiasa berdoa agar skuadnya melangkah ke final dan akan memiliki sekurang-kurangnya 1 piala pada tahun ini walaupun terpaksa akur dengan harapan merangkul 3 piala tahun pada ini tidak kesampaian.
Hanya tinggal 3 hari sahaja lagi peluang untuk para pemain dan penyokong mengasah segala senjata tempur mereka bagi menghadapi pertempuran yang dijangka sengit ini. Kelab-kelab penyokong kini mula sibuk dengan idea-idea mencipta kelainan antara satu sama lain dari segi sepanduk terbesar, terpanjang, rentak lagu dan pelbagai lagi kreativiti yang akan dijelmakan nanti.
Penyokong Kelantan di seluruh Malaysia juga mula sibuk mengumpul ahli dan tiket bagi memastikan stadium Bukit Jalil sekali lagi bertukar wajah dan berseri dari kawasan sunyi sepi akan menjadi riuh dengan sorakan padu kedua-dua penyokong.
Sekembalinya jurulatih utama untuk bersama anak buahnya di Bukit Jalil nanti, diharap dapat memperkemaskan lagi segala taktikal dan strategi pasukan. Disamping mengharapkan keserasian dan kecemerlangan kesebelasan pemain yang diturunkan yang akan dibantu sorakan semangat pemain ke 12.
Selain itu, KAFA juga menyeru para penyokong Kelantan menjaga tingkah laku mereka daripada lensa kamera media yang sentiasa ditugaskan mencari segala keburukan yang dipamerkan penyokong Kelantan untuk disensasikan. Elakkan daripada membawa mercun, provokasi, keganasan, vandalisme dan yang seumpamanya kerana pihak pengurusan stadium akan membenarkan para penyokong memasuki stadium seawal pukul 4 lagi bagi mengadakan kawalan dan pemeriksaan yang ketat dipintu-pintu masuk tadium. KAFA sekali lagi mengingatkan KAFA tidak akan berkompromi dengan insiden yang terbukti dicetuskan oleh penyokong Kelantan. Hormatilah kehadiran penyokong istimewa kita yang terdiri daripada wanita, kanak-kanak dan warga emas yang juga ingin menyaksikan perlawanan ini dengan tenang dan aman. Buktikan pada mereka kini penyokong Kelantan lebih berdisplin dari yang digambarkan oleh sesetengah masyarakat dan media. Cukuplah! Cukuplah! kita dikeji, inilah masanya kita akan dipuji dan dihormati bersama kehebatan yang akan dibuktikan pasukan The Red Warriors sabtu nanti.
"Lelaki yang paling berani dan hebat adalah lelaki yang boleh mengawal segala kemarahan mereka"
SAMA-SAMA KITA DOAKAN KEMENANGAN THE RED WARRIORS.
Sokong Bia Bijok , Napok Bijok , Betindok Bijok , Main Bijok , Bijok Sokmo...... Gomo Kelate Gomo

Tiada ulasan: