KYD

KYD
KYD

WELCOME

Green Hornet

Khamis, 2 September 2010

Spurs pikat van der Vaart


VAN DER VAART bakal menjadi
tonggak baru Spurs musim ini.


3LONDON - Tottenham Hotspur melakukan keputusan mengejut pada hari terakhir perpindahan pemain kelmarin.

Pengurus Spurs, Harry Redknapp telah membuat keputusan di saat-saat akhir apabila mengemukakan tawaran bernilai £8 juta (RM38.47 juta) bagi mendapatkan khidmat bintang Real Madrid, Rafael van der Vaart.

Begitupun, Redknapp masih perlu menunggu jawapan daripada pihak pengurusan Liga Perdana England sama ada telah menerima semua kertas kerja bagi urusan mendaparkan van der Vaart.

Difahamkan, pihak pengurusan Liga Perdana England perlu meneliti setiap perkara terlebih dahulu sebelum membuat sebarang keputusan kerana Spurs mengemukakan tawaran mereka di saat-saat akhir pintu perpindahan pemain ditutup.

Musim lalu, Arsenal ternyata bernasib baik apabila berjaya mengikat penyerang Rusia, Andrei Arshavin dari kelab Zenit St Petersburg hanya dua hari sebelum pintu perpindahan pemain ditutup.

Justeru, Spurs kini mengharapkan agar dapat menerima nasib yang sama seperti Arsenal.

Terdahulu, Redknapp menjelaskan, perpindahan van der Vaart ke Bayern Munich dengan yuran perpindahan bernilai £18 juta (RM86.67 juta) telah dibatalkan pada saat-saat akhir.

"Disebabkan dia (van der Vaart) tidak jadi berhijrah ke Bayern, kami berjaya mendapatkan khidmatnya dengan hanya separuh harga.

"Itu pun kami hanya dimaklumkan di saat-saat akhir bahawa van der Vaart sedia dijual dengan harga £8 juta (RM38.47 juta).

"Dengan yuran perpindahan semurah itu, saya menjangkakan van der Vaart merupakan pemain paling bernilai bakal kami miliki dan saya percaya dia mampu untuk membantu kami melakar kejayaan," jelas Redknapp

Tiada ulasan: